DM - 2014-09-20


Alingsås Judoklubb ställde upp med tre judokas i årets upplaga av distriktmästerskapet.

Thumbnail image

I ungdomsklassen U-15 tävlade Viktor Kornstad i -38 kilosklassen. Viktor, som egentligen är i ålderklass U-13, fick möjlighet att gå upp i åldersklass.
Viktor gjorde ingen besviken.

Av tre matcher vann han alla tre på högsta poäng. Viktor tog därmed en guldmedalj och kan nu titulera sig distriktmästare.
I seniorklassen ställde två veteraner upp från klubben: Daniel Detterberg och Fredrik Johansson, båda i herrklassen -81 kilo.

Fredrik Johansson som inte har tävlat på 12 år gjorde mycket bra matcher, men brist på rutin satte käppar i hjulet för Fredrik. Han förlorade de första matcherna men kom in i sista matchen. Där stämde allt och Fredrik kunde kliva upp på prispallen som en silvermedaljör.

I samma viktklass tävlade även Daniel Detterberg som använde denna tävling som en träning inför Veteran-VM i Spanien nästa helg. Daniel vann övertygande sin första match. I den andra matchen fick Daniel jobba taktiskt. Han ledde matchen och jobbade taktiskt rätt, men när det bara var 12 sekunder kvar och krafterna svek under ett ögonblick fick Daniels motståndare in (?) ett perfekt kast på Daniel.
I den tredje matchen möttes de båda alingsåsarna. Det var en mycket spännande match, som slutade med att Fredrik kontrade Daniels attack därmed var Daniel chanslös. Daniel tog en meriterande bronsmedalj.

Facit: Viktor Kornstad - Guld, Fredrik Johansson - Silver, Daniel Detterberg - Brons