Judits pokal 1 - 2015-03-07

 

Under lördagen gick årets första Judits Pokal i Göteborg, en tävling som är öppen för alla tävlingssugna ungdomar från 8 till 18 år. I lördagens upplaga var det ungdomar i åldersklasserna U-13 och U-15 som stod i centrum. Från Alingsås JK var det två adepter som skulle försöka ta sig upp på prispallen.

 

Thumbnail image

 

 

Viktor Kornstad i U-13 -39-kilosklassen var först på mattan av alingsåsarna. Viktor började försiktigt och läste in sin motståndare. Med full kontroll gjorde Viktor sedan en attack som satte motståndaren i obalans med ett bra kast som följd samt en fasthållning. Viktor vann så sin första match. Den andra matchen visade sig inte vara enklare. Viktor var nära att bli fälld men fick tillbaka balansen och lyckades kontra sin motståndare och därmed vann Viktor även den andra matchen. I den tredje matchen var Viktor mer aggressiv i sin judo vilket behövdes för att kunna vinna sista matchen. Viktor tog en välmeriterad guldmedalj.

Rasmus Jonasson tävlade i U-15 -47-kilosklassen. Rasmus hade det kämpigt i de första matcherna och hade svårt att hävda sin judo. Men Rasmus tog sig an den sista matchen med bravur och fick fram sin judo vilket lönade sig och han kunde till sist ta en bronsmedalj.

Facit för dagen blev en guldmedalj och en bronsmedalj. Nästa Judits Pokal går den 11 april, men då är det ungdomarna i åldersklasserna U-9, U-11 samt U-18 som kommer att visa sina tävlingsfärdigheter.