Go Cup - 2015-03-28

 

Thumbnail image

Den 28 mars arrangerade Stenungsunds Judoklubb tävlingen GO-cup. Många klubbar var på plats och stämningen var på topp. Alingsås Judoklubb var en av de klubbar som närvarade och sex judokas representerade klubben.


Först ut på mattan, i kategorin U9, var Harry Lindgen som deltog i tävlingssammanhang för andra gången. Han fick tufft motstånd och gjorde trots det bra ifrån sig. Ökad tävlingserfarenhet kommer att ge Harry  möjlighet att få fram sin fina judo. Hans insats ledde honom till en bronsmedalj och den var han mycket stolt över.


Sedan stod klubbkompisen Oliver Wikström på tur. Han tävlade i gruppen U11 och visade att han besitter många fina judotekniker. Han kämpade hårt och visade att han är kille att räkna med framöver. Denna gång ledde hans insats till en bronsplats på pallen. Samtidigt som Oliver kämpade flitigt fick Kristoffer Laxing möta sina motståndare på en matta intill. Han visade att han var i fin form. Han uppvisade många fina kast och vann alla sina matcher. Därmed fick han stolt ta emot en guldmedalj.

I samma grupp tävlade också Joakim Leander som är relativt ny i tävlingssammanhang och laddad för att tävla. Han var stark och arbetade sig koncentrerat och metodiskt genom sina matcher. Det gav mycket gott resultat, och Joakim fick inta platsen längst upp på prispallen och ta emot guldmedaljen.

Sedan var det dags för Harrys storebror Olle Lindgen att ta sig an sina motståndare i kategorin U13. Han mötte tufft motstånd, men arbetade trots det mycket bra. Han visade stor vilja och kämpade hårt. Hans insats under dagens tävling räckte till en fjärde plats. Sist ut för dagen var Alexander Uggedahl som tävlade för första gången på flera år, denna gång i gruppen U15. Han imponerade stort och vann alla sina matcher. Han visade publiken ett flertal fina judotekniker och var efter sina matcher mycket stolt över sin insats. Alexander njöt av att ta emot sin guldmedalj och med största sannolikhet kommer vi att få se honom i fler tävlingar framöver.

Det var ett glatt Alingsåsgäng som lämnade Stenungsund under lördagseftermiddagen.