Adidas Challenge 2015-10-31

Thumbnail image

(Viktor och Sahin saknas på bild)

 

Under lördagen utspelades årets upplaga av Adidas Challenge i Boråshallen. Barn och ungdomar från hela Sverige samlades för att anta utmaningen och kämpa för att komma högst upp på prispallen, men även för att övervinna rädsla, osäkerhet samt högmod och arrogans.

 

Alingsås JK ställde upp med sex debutanter på en tävling som samlade väldigt duktiga judokas.

Först på mattan var Viktor Kornstad som tävlade i U-13 – 38Kg han mötte i sin första match en dansk kille, trots Viktors ansträngningar lyckades han inte övervinna sin motståndare och Viktor fick en återkvalsmatch som han med fin judo vann och hans väg i återkvalet var igång. I Viktors andra match i återkvalet mötte han en kille från Stockholm, en mycket jämn match men Viktors motståndare drog längsta strået, Viktors väg till bronset tog slut för denna gången.

 

Andre man på mattan från Alingsås var Sahin Erdogan, Sahin tävlade i U-13 +50 kg, hans motståndare var mycket större och mer rutinerade än Sahin Trots detta gjorde han helt otroliga matcher, där hans matcher handlade om att övervinna rädsla, Sahin kämpade hårt mot sina motståndare och vann mot killar som var mycket större än han själv och mer rutinerade. Sahin tog sig till semifinalen men där tog det stopp, men han tog en mycket välförtjänt bronsmedalj.

 

I åldersklassen U-15 hade Alingsås JK tre killar och en tjej. Alexandra Leander i + 63 Kg mötte mycket rutinerade tjejer, Alexandras uppgift var att lära, se och känna på motståndet som kommer att finnas i framtiden. Alexandra gav sig in utan rädsla men dock med respekt för sina motståndare och detta var en mycket lärorik tävling för Alexandra.  

 

I viktklassen -50kg hade klubben två killar Rasmus Jonasson och Felix Arvidsson. Trots att motståndarna hade hög teknisk judo, stod sig både Rasmus och Felix mycket bra. Felix vann sin första match efter en mycket jämn match, många nybörjarmisstag gjorde att Felix verkligen fick kämpa, Felix blev sedan besegrad och hamnade i återkvalen, där tog krafterna slut, trots intensiva försök att kasta blev det inget, båda motståndare gick Golden Score, dvs den som får första poäng vinner, tyvärr gick Felix utanför mattan och drog på sig en varning och det räckte för att förlora matchen.

 

Rasmus förlorar sin första match men kommer till återkvalen där han vann överlägsen sin match, mot en kille från Göteborgs JK. Rasmus imponerade med en otrolig fin Uchi Mata, som gav honom en mycket meriterad vinst, men tyvärr fick han i nästa match se sig besegrad av en dansk och vägen till bronset tog slut.

 

Sist på mattan var Alexander Uggedahl i -60Kg, Alexander verkligen gjort en resa och inte bara under tävlingen men även under träningarna, han övervann sin rädsla och vågade vilja vinna, egenskaper som vi har jobbat på träningarna, men än är inte arbetet slut. Motståndarna var mycket bättre rustade och även starkare. Alexander har en spännande väg framför sig och jag med andra ser fram emot att följa Alexander.

 

Med facit i handen kan vi konstatera att vi har ungdomar med mycket potential, att våga utmana och vara hård i kroppen är ett arbete som måste till, för att dessa killar och tjejer skall ha en chans till prispallen.